‘Ontworteld’

Eerst langzaam, maar daarna steeds sneller veranderde onze wijk. Veel buurtbewoners vertrokken. In hun plaats kwamen anderen. Steeds meer buitenlanders die er vaak maar kort woonden. De samenhang verdween. Ik voelde me steeds minder thuis in mijn eigen vertrouwde omgeving. Jammer!!

De oplossing leek ons verhuizen. Dat deden we dus. Maar ondanks alles bleef de oude wijk met al zijn herinneringen op een emotionele manier aan me trekken. Veel van die gevoelens heb ik in de Werkplaats (een initiatief van Weefkracht) een plek kunnen geven. Het was een project waarin je op een creatieve manier meer over jezelf te weten kon komen. Mijn fascinatie voor keien heb ik in kunnen zetten voor een werk- stuk over ‘ontworteld zijn’.

Ik weet nu veel helderder wat voor mij het fundament is waarop ‘verbondenheid’ gebouwd wordt.

”Wies, exposant op de tentoonstelling ‘Weefkracht’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *