Zie mij!

“Ja, natuurlijk kan iedereen aan me zien dat ik een junk ben! Dus ik snap wel dat ik niet welkom ben en mensen me liever kwijt zijn dan rijk. Maar dan hoeven ze me nog niet te behandelen alsof ik een stuk stront ben!

En natuurlijk, als ik een shot nodig heb, word ik lastig, kan ik niks meer verdragen. Dan houd ik me niet meer in totdat het weer rustig wordt in mijn lijf. Maar weet je, ik ben niet gek. Ik heb zelf besloten om op een slimme manier aan het geld te komen voor mijn drugs. Ik bedoel: zonder te stelen.

Al 42 maanden ruim ik – soms met een maat, vaak alleen – rotzooi op in de stad. Want als voorbijgangers dat zien, zijn ze eerder geneigd me wat geld te geven dan wanneer ik er zo maar om vraag!

En toch… Weet je, de meeste mensen zien alleen maar je buitenkant!”

Dolf, verslaafd en zelfverklaard verzorger van de openbare ruimte

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *